Echipa

învățător, directorul școlii

Georgeta MIRONESCU

Bine v-am găsit pe tărâmul magic al steluțelor!

Prin profesie, am devenit un modelator a tot ceea ce e mai frumos în viață: inocența și candoarea copiilor. Sunt învățător cu o bogată experiență didactică, cu disponibilitate pentru promovarea valorilor adunate și deschidere spre ceea ce poate asigura calitate.

Mă încântă gândul de a contribui la inițierea și dezvoltarea unei școli moderne, orientată pe un drum străbătut cu succes de către elevi și pedagogi din lumea largă. Această provocare este un imbold spre a forma caractere puternice, capabile de o integrare armonioasă pe spirala vieții.

Preocuparea de a pune în valoare imaginația și fantezia celor mici mi-am dezvoltat-o în cadrul grupului KREATIKON. Astfel, a apărut zborul înalt al copiilor, iar experiența am concretizat-o în îndrumătoare metodice pentru școlari, cadre didactice, părinți și bunici, în volume de creații literare ale elevilor, în reviste școlare.

Atmosfera de lucru degajată, a devit “truc” al succesului, căci “Imaginația se simte liberă numai atunci când lasă la o parte teama de a greși.” (Alvin Toffler)

Voi urmări progresul școlar, cizelarea aptitudinilor și talentelor individuale.

Doresc să pornim împreună caruselul formării copiilor, să dăm farmec și culoare roadelor așteptate, prin muncă perseverentă și dăruire.


Profesor învățământ primar,
Asistent pedagog 6-12 ani, Institut MIB București

Elena ŞTEFĂNIU

Totul a început cu un gând, un gând pasager mai întâi, apoi – intens cercetat, care a prins contur, comunicându-l unui alt adult, cândva copil, ceva mai cutezător. Mai târziu gândul a devenit un proiect provocator perpetuu.

Atenţia, emoţiile, colaborarea şi empatia din fiecare stadiu al dezvoltării mele mi-au canalizat energia spre un drum cu sens unic, cel al educaţiei.

După ani petrecuţi printre copii mai mari şi mai mici, fiind profesor, ştiu că ei se nasc cu un singur potenţial, al educabilităţii şi că adultul – ghid în labirintul curiozităţii îi conduce spre creativitate, libertate şi originalitate, oferindu-le astfel umanitatea lumii.

În prezent urmează cursurile de pedagog Montessori 6-12, CFMF Centre de formation Montessori Francophonie

Diploma AMI

învățător

Teodora BADIUR

Am 22 de ani și m-am născut în Republica Moldova. Aici am urmat cursurile școlii primare, gimnaziale și liceale. În anul 2014 am fost admisă la Facultatea de Științe ale Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, finalizând studiile în anul 2017.

Dragostea nemărginită pe care o am față de copii reprezintă principala motivație datorită căreia am optat pentru meseria de învățător, fiind o profesie frumoasă, care nu seamănă cu nici o alta, provocatoare și plăcută, exigentă și liberă, o meserie în care mediocritatea nu este permisă. Consider că am vocație pedagogică, simțind chemarea pentru această profesie încă de la vârste fragede. Farmecul acestei profesii este dat de faptul că eu, ca învățător, voi lucra cu materialul cel mai prețios, complicat și sensibil, care este omul în devenire.

Sunt o persoană sociabilă, dinamică, deschisă, răbdătoare, optimistă, creativă, ador ploaia, toamna și zilele călduțe de primăvară, plimbările lungi, piesele de teatru și cărțile captivante.

Pedagog Montessori AMI în curs de formare 6-12 ani, organizat de
NAMC North American Montessori Center


învăţător asistent

Smaranda UDUDEC

Educaţia este ingredientul de bază al societăţii şi reprezintă ceea ce este înălţimea pentru o stea strălucitoare. Educaţia stimulează organizarea şi folosirea eficientă a timpului, te învaţă să selectezi ce e bine şi ce e rău în viaţă, să mergi şi să acţionezi pe o cale dreaptă, te învaţă să respecţi şi să apreciezi cu demnitate pe cei din jurul tău, te convinge să dizolvi invidia, concurenţa nejustificată, ura, mânia. Un om educat ştie să se accepte aşa cum este, îşi cunoaşte limitele, ştie să înţeleagă că fiecare om, în cazul nostru fiecare copil, este un univers unic, cu plusurile și minusurile lui.

Mai cred că educaţia nu este doar un manual de teorie care se citeşte, pur şi simplu, şi nici vreo culegere de exerciţii pe care le-ai rezolvat, eventual mai şi verifici soluţiile de la sfârşit, după care ai terminat şi ai plecat.

Teoria educaţiei o înveţi din experienţele altora, o predai din experienţele tale şi o aplici în orice clipă din viaţă.

Steluţele noastre mă trimit cu gândul la „Micul prinţ” de Antoine de Saint Exupery, care spunea „…oamenii au stele, dar aceste stele nu înseamnă acelaşi lucru pentru toţi. Pentru cei care călătoresc stelele sunt călăuze. Pentru alţii sunt doar simple luminiţe, pentru savanţi, stelele lor reprezintă doar probleme, iar pentru omul de afaceri, aur. Dar toate aceste stele tac. Tu vei avea stele cum nimeni nu are.”

Vă îmbrăţişez cu mult drag, steluţe MONTESSORI! Teacherul vostru, Smaranda Ududec, absolventă a Facultăţii de Litere, specializarea Germană- Spaniolă, din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”. În prezent, urmez cursurile masterului „Cultură germană în context european”.

Profesor de limba germană

Asistent pedagog Montessori
3-6 ani

În prezent frecventează cursurile de pedagog Montessori 6-12 ani, organizate de North American Montessori Center

Diploma AMI