Părintele Montessori

Iubirea, protecția și grija sunt primele sentimente cu care părinții, își înconjoară copiii acasă, în mediul lor. Călăuziți de aceleași sentimente, încep împreună cu ei și spre binele lor, o nouă etapă, integrarea în colectivitate, în grădiniță.

Școala continuă, apoi, cu responsabilitate, ceea ce s-a început. De aceea dorim ca echipa noastră să fie percepută ca un nou membru al familiei.

Vă dorim implicați și vă încurajăm să sprijiniți activ legătura dintre școala și acasă! Fiecare copil care intră în universul MONTESSORI, intră împreună cu părinții săi.

Ne dorim și încurajăm o comunicare eficientă cu dumneavoastră, pentru a putea dezvolta și implementa împreună principiile Montessori.

Vă puteți oferi ajutorul în orice moment,  vă puteți  implica în procesul de obținere a independenței copilului și împreună vom participa activ la dezvoltarea abilităților copilului prin:

  • Organizarea și desfășurarea excursiilor;
  • Atelierele periodice cu părinții;
  • Implicarea în proiectele educative și umanitare inițiate de școală;
  • Întâlniri individuale cu părinții având ca subiect consilierea psiho-pedagogică, marcarea progreselor copiilor
  • Întâlniri cu specialiști (psiholog, medic)

Săptămânal,  veți primi prin e-mail o scrisoare informativă cu privire la tipurile de activităţi desfăşurate de către copii.

Periodic veţi fi informaţi asupra ședinţelor unde se va discuta progresul individual al fiecăruia. Aceste ședinţe pot fi solicitate atât de către părinţi, cât şi de cadrele Montessori în vederea unei colaborări şi comunicări reale în interesul elevului.

 

LUCRURI NECESARE PENTRU BAGAJUL ZILNIC/SĂPTĂMÂNAL

  • încălțăminte ușoară de interior (de preferat cu talpă antiderapantă)

Vă rugăm, de asemenea, să respectați programul școlii noastre și prevederile contractuale pentru o cât mai bună desfășurare a activității.