Educație pentru viață

Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze. Spunea Maria Montessori în cartea ”descoperirea copilului”

Atenție pentru fiecare copil

Lucrăm cu fiecare copil în funcție de felul lui unic de a interacționa și asimila informația. Suntem atenți la nevoile lor fizice și emoționale în egală măsură.

Sprijin, îndrumare și suport

Pedagogii au rol de suport în procesul de cunoaștere, nu de critici sau agenți punitivi. Facilitează învățarea și oferă sprijin grupului de copii.

Învățare prin cunoaștere

Procesul nostru de învățare se bazează pe educația voluntară, cu dezvoltarea aptitudinilor. Elevii acumulează informația prin joacă, devin curioși și descoperă lumea prin propria perspectivă.

Povestea Tesori

Școala Maria Montessori

Dacă fiecare om s-ar dezvolta păstrând intacte valorile și potențialul cu care s-a născut, lumea în care trăim ar fi considerabil mai bună. Pornim în viață cu un potențial extraordinar, pe care educația și societatea îl pot valorifica sau, dimpotrivă, îl pot anula. În fiecare dintre noi există o comoară, care poate fi șlefuită și scoasă la lumină prin educație. Școala „Maria Montessori” îmbină această filosofie chiar în numele său. Tesori, comoară în limba țării de origine a Mariei Montessori, este cuvântul care păstrează în el înțelesul creșterii prin educație.

Întreg sistemul grădiniței TESORI, continuat prin școala „Maria Montessori”, cultivă un spațiu sănătos pentru dezvoltarea emoțională și intelectuală a copiilor. Spațiile mari și luminoase de clasă, activitățile diverse și metodele de predare alternative contribuie cu succes la misiunea noastră: copilul dobândește informații în mod natural, participând în mod unic, la crearea universului social în care trăiește.

scoala maria montessori din iasi

metode diferite

Educația alternativă hrănește setea de cunoaștere a elevului și îi oferă un mediu special pregătit pentru a-l ghida în descoperirile sale

scoala maria montessori din iasi

Dezvoltarea caracterului

Creștem adulți responsabili, cu o stimă de sine ridicată, independenți în decizii, cu un simț colaborativ ridicat.

scoala maria montessori din iasi

CREATORII PROPRIULUI ECOSISTEM

Copiii cresc într-un mediu sigur, sănătos, plăcut și ordonat, care devine un model pentru viitorii adulți încrezători, autodisciplinați și independenți

Sunt alături de noi

Lista este deschisă!

Contribuie la educația copiilor prin redistribuirea celor 2% către Asociația TIM Educație.
Efortul tău va ajuta și alți copii să devină adulții cu care ne vom mândri.