Părintele montessori

Fiecare copil care intră în universul MONTESSORI, intră împreună cu părinții săi.

Iubirea, protecția și grija sunt primele sentimente cu care părinții, își înconjoară copiii acasă, în mediul lor.

Călăuziți de aceleași sentimente, încep împreună cu ei și spre binele lor, o nouă etapă, integrarea în colectivitate, în grădiniță.

Școala continuă, apoi, cu responsabilitate, ceea ce s-a început. De aceea dorim ca echipa noastră să fie percepută ca un nou membru al familiei.

Vă dorim implicați și vă încurajăm să sprijiniți activ legătura dintre școala și acasă! Fiecare copil care intră în universul MONTESSORI, intră împreună cu părinții săi.

Ne dorim și încurajăm o comunicare eficientă cu dumneavoastră, pentru a putea dezvolta și implementa împreună principiile Montessori.

Vă puteți oferi ajutorul în orice moment, vă puteți implica în procesul de obținere a independenței copilului și împreună vom participa activ la dezvoltarea abilităților copilului prin:

Organizarea și desfășurarea excursiilor;
Atelierele periodice cu părinții;
Implicarea în proiectele educative și umanitare inițiate de școală;
Întâlniri individuale cu părinții având ca subiect consilierea psiho-pedagogică, marcarea progreselor copiilor
Întâlniri cu specialiști (psiholog, medic)

Săptămânal, veți primi prin e-mail o scrisoare informativă cu privire la tipurile de activităţi desfăşurate de către copii.

Periodic veţi fi informaţi asupra ședinţelor unde se va discuta progresul individual al fiecăruia. Aceste ședinţe pot fi solicitate atât de către părinţi, cât şi de cadrele Montessori în vederea unei colaborări şi comunicări reale în interesul elevului.

steluta tesori

Despre Montessori

Ofertă educațională

LUCRURI NECESARE PENTRU BAGAJUL ZILNIC/SĂPTĂMÂNAL

– încălțăminte ușoară de interior (de preferat cu talpă antiderapantă)

Vă rugăm, de asemenea, să respectați programul școlii noastre și prevederile contractuale pentru o cât mai bună desfășurare a activității.

Întrebări curente

Nu, școlile Montessori variază foarte mult, deoarece numele „Montessori” este în domeniul public. Aceasta înseamnă că oricine dorește să folosească numele „Montessori” pentru școala lui, poate face acest lucru. Cea mai bună modalitate de a te asigura că un program încorporează cu fidelitate abordarea Montessori, așa cum a fost dezvoltată de Maria Montessori, este aceea de a întreba dacă școala sau programul sunt afiliate la AMI.

Există mai multe domenii diferite de învățare într-o clasă Montessori: abilități practice de viață, dezvoltare senzorială, limbă, matematică, istorie, știință și studii culturale (geografie, artă, muzică). În plus, față de materialele disponibile în fiecare zonă, copiii ar putea, de asemenea, să participe în timpul zilei pentru a cânta melodii, a citi o poveste sau a se bucura de natură.

Copiii au lecții individuale și de grup în fiecare zonă. De-a lungul zilei, ei sunt liberi să lucreze alegând ceea ce-i interesează, noi le sprijinim astfel curiozitatea naturală și dorința de a învăța. La nivel elementar (6-12 ani), vă puteți aștepta să vedeți și copii care lucrează împreună pe proiecte, deoarece colaborarea la această vârstă îl ajută să devină adaptat societății, conștient de nevoile altora.

Ceea ce nu veți vedea într-un program autentic Montessori sunt sistemele de recompense și pedepse pentru a promova munca sau comportamentul de control. Într-o clasă Montessori, copiii sunt angajați, activi și respectabili deoarece sunt motivați la nivel intern, petrecând timpul într-un mediu care susține în mod constant dezvoltarea voinței lor – adică voința pozitivă și controlul de sine.

Copiii au o gamă largă de experiențe, abilități și interese. O diferență de vârstă de maxim 3 ani în aceeași clasă, le permite să folosească o gamă largă de materiale care îi ajută să învețe. Pe măsură ce interesele lor se schimbă, gama de materiale disponibile le permite să treacă de la un nivel de complexitate la altul. În plus, copiii au ocazia să fie simultan cursanți și profesori. Acest lucru le permite să experimenteze bucuria de a oferi conducere celor care sunt mai mici și satisfacția de a primi asistență utilă de la cei care sunt mai în vârstă sau mai calificați. Este un câștig pentru toți copiii într-o sală de clasă Montessori.

Dezvoltarea auto-disciplinei este încurajată și apreciată. Prin menținerea unui mediu structurat cu atenție, care încurajează explorarea, creativitatea și alegerea în limite clare, copilul învață abilități de auto-control și de rezolvare a problemelor care promovează independența și responsabilitatea. În acest context, disciplina este privită ca un proces de maturizare care evoluează, susținut de îndrumarea profesorului. Cu asistență blândă și prudentă, copiii devin în cele din urmă confortabili și pregătiți să accepte consecințele propriului lor comportament. Profesorii calificați AMI folosesc materiale și activități Montessori pentru a promova o atmosferă de clasă care consolidează disciplina personală și armonie, oferind fiecărui copil ocazia de a câștiga un sentiment de direcție, încredere, cooperare și auto-control.

Într-un program Montessori, copiii se află pe drumul propriu, în ritm propriu, spre maturitate, spre dobândirea de abilități și încorporarea cunoștințelor. Prin urmare, accentul se pune pe asistarea și sprijinirea copiilor să se dezvolte și să învețe pe baza propriilor interese, dorințe și calendar. De asemenea, se acordă atenție promovării relațiilor sociale și educaționale de colaborare care sporesc învățarea prin intermediul ideilor și perspectivelor comune.

Folosirea sistemelor de recompense în clasă distrage călătoria personală a copilului prin direcționarea intenționată a atenției asupra progresului altor copii. În cele din urmă, multe studii au arătat că o competiție inspirată din mediul înconjurător nu face prea multe pentru a construi încrederea sau pentru a întări motivația și auto-orientarea pe termen lung. Există cu siguranță situații în care activitățile competitive pot să-i convingă pe copii să depună eforturi mai mari și să-și îmbunătățească abilitățile, dar așa cum a spus Maria Montessori: „Premiul și pedeapsa sunt stimulente pentru efortul nenatural sau forțat și, prin urmare, cu siguranță nu putem vorbi despre dezvoltarea naturală a copilului în legătură cu acestea. „

Trecerea de la o școală Montessori la o altă școală, este o problemă ridicată adesea de către părinți și membrii familiei. Din fericire, obiceiurile și abilitățile pe care un copil le dezvoltă într-o clasă Montessori durează o viață și stau într-un loc bun, indiferent unde merg. Copiii Montessori au tendința de a fi adaptați, lucrează bine singuri sau cu un grup. Au abilități solide de luare a deciziilor, abilități practice de rezolvare a problemelor și, în general, își gestionează bine timpul. Deoarece copiii la clasa Montessori sunt, de asemenea, încurajați să împărtășească idei și să discute despre munca lor, instalarea în situații noi este ușurată datorită aptitudinilor bune de comunicare.